Ulukışla 75. Yıl Anadolu Lisesi

Telefon : (0388) 511 2452 (Okul)
Belgegeçer : 0388 511 2052
WEB https://75yilanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : DOĞU MAH. İSMET İNÖNÜ CAD. ULUKIŞLA 75. YIL ANADOLU LISESI BLOK NO 67A ULUKIŞLA / NİĞDE
VİZYON : Vatandaşlık görevlerini layıkıyla yerine getiren, vatanını, milletini seven, kendi haklarını bilen, insan haklarına saygı duyan, mensubu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne her daim hizmet etmekten onur duyan, vasıflı ve ahlaklı genç beyinler yetiştiren örnek bir kurum olmaktır.
MİSYON : Ulukışla 75. Yıl Anadolu lisesi olarak Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda orta öğretimdeki Öğrencilerin Milli değerlerimize bağlı vatanını ve milletini seven, araştırmaya açık, hedeflerini bilen başarılı öğrencileri üniversiteye ve hayata hazırlamaktır.
BAŞARILAR :

Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Saatler : 08:30/15:30
Yabancı Dil : İNGİLİZCE / ALMANCA
Isınma : Kalorifer
Servis : Okulumuz taşıma kapsamında değildir. Okulumuzun Kız Pansiyonu bulunmaktadır. Uzak yerleşim yerlerinden gelmekte olan öğrencilerimiz pansiyonda kalmaktadır.
Ulaşım : Okulumuz çarşı merkezinde olup her yere yürüme mesafesindedir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz ilçe merkezindedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezinde olup il merkezine uzaklığı 51 km´dir. Niğde- Ulukışla arası saat başı, Ereğli-Ulukışla arası günde 2 defa minibüs vardır.
Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuz sınavsız yerleştirilme yapılan okuldur.
Sportif Etkinlikler : İlçemizdeki okullar arası futbol turnuvası, voleybol turnuvası, masa tenisi turnuvası yapılmaktadır. Okulumuzda her yıl gelenekselleşen sınıflar arası satranç turnuvası yapılmaktadır. İller arası Step-Aerobik Şampiyonasında Niğde birincisi olunmuş ve Türkiye turnuvasına katılınmıştır.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuz Kimya, Biyoloji ve Fizik öğretmenleri tarafından Fen Laboratuvarımızda deneyler yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları : Tübitak 4006 kapsamında projeler yapılmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : -
Diğer Hususlar : -